“La maleta lila” porta a Beniarbeig 60 lectures per la igualtat

Biblioteca, Notícies, Notícies Destacades

Home » Notícies » “La maleta lila” porta a Beniarbeig 60 lectures per la igualtat

Encara que el confinament, i la resta de mesures de l’estat d’alarma, han hagut d’ajornar l’inici de la gira de “La maleta lila”, finalment i com estava programat des del passat mes de març, la Biblioteca Municipal de Beniarbeig ha estat la primera parada d’aquest lot de 60 llibres amb la igualtat com a denominador comú.

El projecte de “La maleta lila” naix des de les biblioteques de Gata de Gorgos i Altea amb l’objectiu de crear un Punt Violeta de lectura itinerant, amb el que oferir de manera temporal aquests materials a les biblioteques que no en disposen. En el lot es poden trobar llibres de tots els gèneres i per a tots els gustos; novel·les, àlbums il·lustrats, còmics, infantils, assaig, etc. amb continguts coeducatius i de diversitat de gènere, familiar i d’orientació sexual, els quals estaran disponibles a Beniarbeig durant 2 mesos, tant per a lectura en sala com per a préstec.

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Beniarbeig, Sara Gil Peretó ha volgut manifestar el seu agraïment als i les responsables de la iniciativa, ja que és una «ferramenta molt útil per transformar pensaments a través de la literatura, obrint espais de reflexió i donant pas a idees igualitàries», i a més «ens servirà per intentar crear un Punt Violeta de lectura a la nostra biblioteca amb la que visibilitzar les dones i continuar treballant per eliminar el masclisme de la nostra societat». Una idea a la que també se suma Pau Bañó Magraner com a responsable de la biblioteca local, qui a més també ha volgut felicitar als ajuntaments i biblioteques per l’acurada selecció del material, ja que «s’ha confeccionat un xicotet fons amb llibres de gran qualitat i que de ben segur disfrutaran els ciutadans de Beniarbeig».

Et pot interessar:

Skip to content