El riu Girona queda net canyes front a possibles riuades

Notícies, Notícies Destacades

Home » Notícies » El riu Girona queda net canyes front a possibles riuades

Durant aquests últims dies s’ha procedit a la neteja del tram urbà del riu Girona, concretament s’han retirat les canyes (Arundo donax) i demés vegetació que ocupava el llit del riu. L’actuació forma part del conveni signat entre l’Ajuntament de Beniarbeig i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, pel qual el consistori local és l’encarregat del manteniment del tram que transcorre pel terme municipal. Aquesta neteja es fa en un moment en que les canyes ja començaven a créixer i en el que també s’inicia la temporada de major probabilitat de pluges torrencials.

Per la seua banda, la CHX porta ja temps realitzant actuacions en les ribes del riu, unes tasques que s’han dut a terme des de Beniarbeig fins als Poblets, i amb les que s’han retirat els canyars i s’han instal·lat unes teles de grans dimensions amb les que es pretén acabar amb les arrels de les canyes. El propòsit de la CHX és d’ací un parell d’anys retirar les teles i plantar vegetació autòctona de ribera, ja que aquesta, a banda del seu valor ecològic, no presenta tantes complicacions per a la correcta circulació de l’aigua en episodis de pluges torrencials. Cal recordar que la canya és una planta al·lòctona d’origen asiàtic i catalogada com a invasora, que és fàcilment arrancada del sol quan el cabal del riu creix i que pot provocar embossaments.

Et pot interessar:

Skip to content