Es presenta el Banc de Terres

Notícies, Notícies Destacades

Home » Notícies » Es presenta el Banc de Terres

El divendres 20 de novembre el Centre Cultural acollia la presentació del Banc de Terres de Beniarbeig amb una vintena de veïns i veïnes del poble interessats en l’agricultura local. L’acte va començar amb la intervenció de l’alcalde, Juanjo Mas, qui va posar de manifest la situació de la citricultura, la qual va ser un autèntic motor econòmic per a les generacions passades, però que en l’actualitat presenta molts problemes quant a cotització i comercialització.

A continuació va prendre la paraula Joan Carles Caldentey, director tècnic de la ADR Buscatierras, qui va presentar l’estudi fet sobre Beniarbeig i en el que s’han comptabilitzat 9 hectàrees de terrenys agrícoles que actualment no estan actius. A més, Caldentey va destacar que una gran part d’aquestes terres són de regadiu i compten amb instal·lació de degoteig, la qual cosa les fa potencialment molt productives. Seguidament va ser el torn de Toni Cardona, membre de l’Associació d’Emprenedors Rurals, qui va exposar algunes reflexions al voltant l’abandó de les terres, i com això repercuteix en el medi natural o en les famílies, així com quins han estat alguns dels obstacles que s’han trobat els agricultors local a l’hora de fer rendible el camp.

Segons tots tres, aquest acte es tractava tan sols d’una exposició general del tema i d’una primera presa de contacte, i animen a tots els interessats a que visiten el portal web local.

Et pot interessar:

Skip to content