Mascotes i estiu

Notícies, Notícies Destacades

Home » Notícies » Mascotes i estiu

Amb la calor d’aquests mesos és convenient tindre en compte que les altes temperatures també afecten les nostres mascotes. Per exemple, en el cas dels gossos un colp de calor pot resultar mortal. Per això cal intentar evitar les llargues passejades durant les hores centrals del dia. No només per la calor ambiental, sinó també per la temperatura del paviment, que pot ser molt abrasiu per als coixinets dels gossos. De fet, amb una temperatura ambiental de 25ºC, l’asfalt arriba a temperatures de 52ºC, i els 31ºC ambientals es poden traduir fàcilment a 62ºC en el paviment exposat al sol. A més, durant les passejades és recomanable portar un poc d’aigua perquè bega l’animal i refrescar així a la nostra mascota. Totes aquestes mesures cal tenir-les en compte molt especialment si es tracten de gossos grans, de races nòrdiques o de morro xato.

Un altre aspecte de les mascotes que adquireix especial rellevància durant l’estiu és el de les deposicions i orins a la via pública, ja que la calor incrementa la pudor i el risc d’infeccions. Pel que si de manera habitual, deixar les caques al carrer és ja un acte clarament reprovable, en aquestes condicions de calor és tota una necessitat. En el cas dels orins, es recomana ruixar amb aigua la zona on l’animal ha pixat.

Després d’observar aquests últims dies alguns comportaments incívics d’aquest tipus, des de la Regidoria de Medi Ambient i la Policia Local han intensificat la vigilància d’aquest tipus en infraccions, que a més impliquen una multa de 40 €.

Et pot interessar:

Skip to content