El Club de Lectura se suma a l’Any Fuster amb el Diccionari per a ociosos

Biblioteca, Notícies, Notícies Destacades

Home » Notícies » El Club de Lectura se suma a l’Any Fuster amb el Diccionari per a ociosos

La programació del Encontres a Beniarbeig dedicats a Joan Fuster ha estat l’excusa perfecta per a que el grup de lectura de la Biblioteca Municipal de Beniarbeig experimentara amb el gènere de l’assaig. Un gènere literari en el que l’autor exposa les seues idees al voltant d’un tema, i que com en el cas de Fuster, recullen les seues idees i reflexions sobre política, història, cultura, literatura o sexualitat.

La tria del Diccionari per a Ociosos (1964) entre totes les opcions que ofereix la bibliografia fusteriana va ser una recomanació de Tomàs Llopis, professor i membre de la comissió dels Encontres a Beniarbeig, qui també es va prestar a guiar les sessions del grup lector. Primer amb una introducció a l’obra i biografia de Fuster, en la que Llopis va explicar l’estil de Fuster a l’hora d’escriure i aleshores, com el lector a d’encarar la seua lectura. La segona sessió va tindre lloc el 23 de febrer, quan es van rellegir conjuntament alguns dels fragments del llibre i Llopis va ajudar a desgranar alguns dels significats de les paraules de Fuster als membres del grup.

Entre les impressions dels lectors en que hi va haver un autèntic consens, és la densitat i la riquesa de les seues reflexions i de com conviden a pensar, amb una lectura exigent i poc àgil, però que interpel·la directament al receptor de les seues lletres a que es replantege certes visions i conceptes, i que regala més d’un somriure amb uns recurrents tocs d’humor.

El proper llibre del Club de Lectura serà Noruega (2020), de Rafa Lahuerta Yúfera. Una autobiografia novel·lada de Lahuerta que s’ha convertit en el bestseller valencià dels últims anys. Com sempre, el grup de lectura queda obert a qui vulga participar.

Et pot interessar:

Skip to content