Les bandes de Benidoleig i Beniarbeig participen conjuntament de la campanya d’intercanvis

Notícies, Notícies Destacades, Noticies Festes

Home » Notícies » Les bandes de Benidoleig i Beniarbeig participen conjuntament de la campanya d’intercanvis

El concert de Beniarbeig va servir per acomiadar-se del director Filibert Mira i Ortega

Un any més la Unió Musical Beniarbeig ha participat de la Campanya d’Intercanvis de la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana). En aquesta ocasió ho va fer amb l’Agrupació Musical “El Seguili” de Benidoleig, en dos concerts que van tindre lloc la vesprada del dissabte 30 de setembre a Benidoleig i a l’endemà, durant el matí del diumenge 1 d’octubre a Beniarbeig.

Ambdós concerts van comptar amb un variat repertori, en el cas de la banda benidolejana, sota la batuta de Sebastià Roig Sirerol interpretaren el pasdoble Operador, l’obra d’inspiració gallega Perucho Suite Galaica i dos arranjaments, de Moondance i Harlem nocturno. Mentre que els beniarbegins, amb la direcció de Filibert Mira i Ortega completaren la seua part amb Air for winds, Sbandiamo!, la marxa cristina Guerreros, el pasdoble Mª Teresa La Cruz i Castrum alemorum.

Durant el descans de la mitja part de la cita beniarbegina, es va aprofitar per lliurar els premis del II Concurs de Fotografia “La banda en festes”, amb el que la Unió Musical Beniarbeig animava a fotografiar i compatir per les xarxes socials les fotografies de la banda en les seues actuacions de les Festes Patronals en Honor a Sant Roc, que van tindre lloc el passat mes d’agost. Com van explicar els organitzadors, en aquesta segona edició el concurs ha incrementat la dotació econòmica dels premis, amb un total de 425€ repartits en cinc premis. Tres premis del jurat, que van recaure en Paula Llopis Álvarez, Barbara Bartels-Leipold i Ericson Echeverry, respectivament. Mentre que el premi que es va sortejar entre tots els participants, va ser lliurat a Aroa Ruiz-Orejón Escrivà i el guardonat amb el premi de la comunitat, que reconeix a la fotografia amb més interaccions per xarxes socials, va ser Fran Torrens Alarcón. Per últim, des de l’organització del concurs coordinat per Pep Llopis Álvarez, es va voler agrair la col·laboració per formar part del jurat a Vicent Mas Tur, Ana Gallart Palacios, Joana Noguera Mas, Inés Gilabert Mut i Juanjo Escortell.

En el cas de la banda de Beniarbeig, la direcció per part de Filibert Mira i Ortega va tindre també un fort component emotiu per a molts dels presents, ja que va ser l’últim concert que Mira va fer al capdavant de la Unió Musical Beniarbeig, pel que abans de finalitzar el concert, en nom de la banda se li dedicaren unes paraules d’agraïment per la seua dedicació.

Cal tindre en compte que Mira ha estat durant 20 anys de manera quasi ininterrompuda exercint la direcció de la banda, pel que els músics van voler destacar la seua actitud sempre positiva i el gran vincle personal creat durant tots aquests anys. Com a símbol de tot aquest agraïment, el president José Antonio Mut Picornell va fer-li entrega d’una batuta. Seguidament, Mira també va voler manifestar públicament el seu agraïment cap als músics, cap als presidents d’aquesta segona etapa, com són Josep Femenia, Noèlia Valdivieso, Carles Escrivà i Ana Picornell, així com cap al públic i molt especialment per a totes aquelles persones que anys rere anys i concert rere concert han estat donant suport a la banda.

Et pot interessar:

Skip to content