965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

 Els Encontres a Beniarbeig arriben en aquest 2018 a la seua cinquena edició. Enguany les jornades literàries volen ser un repàs de les quatre anteriors convocatòries, amb un programa format per un conferenciant de cadascuna de les edicions de les jornades. D’aquesta forma, el cicle de conferències començarà el dijous 8 de febrer a les 19:30, amb «Una pàtria prestada. Lectures de fragilitat» a càrrec de Simona Škrabec, i que està basada en el llibre homònim. Sobre la base d’aquest, Škrabec reflexiona sobre el paper de la literatura com a factor de cohesió social i de formació d’identitats nacionals. La seua anàlisi i el seu punt de vista, inusual i nou, deixa entreveure la densa xarxa de connexions entre la política i la cultura.

Simona Škrabec (Ljubljana, Eslovènia, 1968) és escriptora, filòloga i traductora. És llicenciada en filologia alemanya i literatura comparada per la Universitat de Ljubljana i doctora en literatura comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fa 25 anys que viu a Catalunya, des d’on ha desenvolupat una intensa tasca de traducció entre el català i l’eslovè. Ha estat cap de redacció de VISAT, la revista digital de literatura i traduccions del PEN Català, la secció catalana de PEN International, una associació d’escriptors fundada en 1921 i present a 104 països.

Durant el mes de març, continuen les cites amb els Encontres, l’1 de març ens revisitarà Joan Francesc Mira amb la conferència «L’ofici i la responsabilitat del traductor des de les meues traduccions» i el 22 de març el convidat serà Antoni Furió, amb la conferència «Joan Fuster i la història». A continuació, el 19 d’abril serà el torn d’Antoni Riera, qui ens parlarà dels «Aspectes de l’alimentació a l’època medieval i moderna». Per últim, el 10 de maig Carmen Alemany serà l’encarregada de cloure les conferències amb «La poesia cubana després de la Revolució». Per últim, l’espectacle Balls en Valls, programat inicialment per al gener, s’ha traslladat al 24 de maig.

Díptic Encontres Beniarbeig 2018