965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

Una volta acomiadats del sufocant calor de l’estiu, el Grup de Senderisme Beniarbeig es torna a calçar les botes de muntanya per a fer dels diumenges un dia de natura i bona companyia. Com sempre, l’hora d’eixida serà les 8:00h des de la plaça i, llevat d’alguna excepció, a l’hora de dinar ja s’estarà al poble. Les excursions són de periodicitat bimensual i la primera eixida de la temporada serà el diumenge 7 d’octubre a la Via Verda del Serpis, una ruta que seguirà l’antic recorregut del tren Gandia-Alcoi. A l’apartat de L’AGENDA i al portal web es pot trobar el calendari complet d’activitats.

Per últim, des del mateix Grup de Senderisme, se’ns recorden els beneficis per a la salut que té l’excursionisme, ja que caminar és fàcil, còmode, distret, barat i es pot practicar en companyia. Però a més:

  • Enforteix el cor: redueix la pressió arterial, millora els nivells de colesterol i disminueix el risc de patir malalties cardíaques i accidents cerebrovasculars.

  • Preveu el deteriorament cognitiu: millora la funció cerebral i redueix el deteriorament de les capacitats mentals.

  • Redueix el pes corporal: caminant es cremen entre 200 a 300 calories a l’hora i al mateix temps disminueixen els nivells de sucre en la sang.

  • Augmenta la flexibilitat: tonifica i enforteix sobretot les cames, quàdriceps, glutis i abdominals; també preveu l’osteoporosi.

  • Activa el flux sanguini: de tot l’organisme però específicament de les cames, evitant l’aparició de varius i cel·lulitis.

  • Incrementa l’energia i el benestar: s’augmenta l’aportació d’oxigen, es millora l’estat d’ànim (per l’alliberament d’endorfines) i es redueix l’ansietat i l’estrès.

Consulta ací tot el programa: otoño 2018