965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

Amb el mes d’abril, sembla ser que el fred és ja cosa del passat i amb el canvi d’hora, les generoses vesprades de primavera presten per fer una gran quantitat de coses. D’aquesta forma, pot ser un moment excel·lent per realitzar activitats a l’aire lliure. Entre aquestes, una de les més recomanades pels responsables en temes de salut i benestar, és la de caminar, ja que fer-ho al voltant de 40 minuts diaris pot aportar molts beneficis, tan per al cos com per a la ment. Els beneficis de desplaçar-se amb una cama davant de l’altra són molts, però els podem resumir amb els següents cinc punts:

1. Preveu la diabetis i les malalties cardíaques fins a un 30%. Caminar regula el sucre, les toxines i redueix la fatiga muscular i articular.

2. Millora el son i la felicitat. El cansament que genera aquest tipus d’activitat és de gran ajuda per a agafar el son, a més l’exercici genera endorfina, amb la qual augmenta la sensació de benestar.

3. Regula el pes. Per tots és sobradament conegut la importància de l’exercici moderat per la pèrdua de pes.

4. Socialitza i permet conèixer l’entorn. Ja siga per caminar en grup o per les persones amb que et creues caminant, és una activitat idònia per xarrar i confraternitzar amb el veïnat. Passejar pel poble i per la seva xarxa de camins rurals permeten conèixer animals, plantes i paratges de gran valor natural i històric.

5. És gratis!