Arrós al Forn
L’arròs al forn és un plat típic de la Comunitat Valenciana. S’elabora en cassola de fang i es cuina com el seu nom indica al forn. Pel recipient que s’utilitza en alguns llocs de la Comunitat Valenciana, com a la muntanya d’Alacant o Ontinyent (València) rep el nom de cassola (cassola en castellà).
Ingredients:
Arròs (100gr per persona)
1kg costella de porc
2 patates grans
2 tomàquets grans
1 cap d’alls
1/2 kg de cigrons
pebre vermell dolç
safrà
sal
Preparació:
48 hores abans de començar hem de posar els cigrons en remull i anem canviant l’aigua cada 8 hores (si els comprem de pot no cal).
Posem el forn a escalfar a 200 º.
Pelem i tallem les patates a rodanxes no molt fines.
Tallem els tomàquets per la meitat.
Sofregim la costella en oli d’oliva (5-10 min) i quan ja gairebé aquest afegim pebre vermell dolç i remenem durant 1 min. (Anar amb compte que no es cremi).
Agafem una cassola de fang plana i anem posant dins la costella, els tomàquets, l’arròs, les patates, els cigrons i el cap d’alls, aquesta ultima al centre.
Posem l’aigua (normalment la mesura és el doble d’aigua que arròs, si posem dos gots d’arròs 4 d’aigua). Posar sal i el safrà.
Ho posem al forn i esperem fins que s’hagi evaporat l’aigua totalment (normalment en 15 mmin).