965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Español

Arrós amb Fesols i Naps

Aquest deliciós arròs és un dels més populars i posseeix un fort arrelament tradicional. Se sol consumir preferentment a l’hivern, ja que es caracteritza per ser molt contundent i amb el qual ràpidament entrarem en calor. És un arròs melós, de brou espès, però que sempre queda solt i sencer.

La forma tradicional de cuinar-lo és a calders alts, sobre llenya i amb una cocció lenta i suau perquè les seves carns i verdures quedin molt tendres, però senceres.

Ingredients para 4 persones:

     200 g de mongetes blanques posades en remull el dia anterior
400 g de jarret de porc.
1 peu de porc
100 g de cansalada sense salar.
4 botifarres de ceba.
1 blanc.
4 naps petits.
350 g d’arròs.
Safrà i sal.

Preparació:

Posar les mongetes en olla al foc amb uns 3 litres d’aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.
Si es fa en olla exprés es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular almenys hora i mitja. Treure del brou les carns. Deixar-los refredar una mica abans de tallar-los a trossos perquè no es desfacin.
Quan no quedi en l’olla més que les mongetes i els naps amb el brou, s’afegeix el safrà i l’arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minuts. A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per evitar que es desfacin.
És important recordar que aquest és un plat fort, típic d’hivern i que ha de quedar caldós, de manera que convé abans de tirar l’arròs observar com anem de brou i si fos necessari afegir una mica d’aigua calenta, abans d’incorporar-lo.

Pin It on Pinterest