965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org

Un Banc de Terres consisteix en un registre de camps que els seus propietaris estan disposats a fer un contracte de cessió, aparceria o lloguer. Les persones interessades a ampliar la quantitat de terres que treballen o en iniciar una nova activitat agrària, poden consultar aquest registre i contactar amb els propietaris per veure i arribar a un acord.

L’entitat gestora s’encarrega de gestionar els contactes i facilitar els acords.

Les terres en abandó són un forat econòmic pels seus propietaris. Són un reservori de plagues com els rosegadors i malalties com la Xilella Fastidiosa. I són causa d’erosió i perill d’incendis forestals. Tenir terres inscrites en el Banc de Terres no t’eximeix la responsabilitat de bones pràctiques agràries com a propietari, fins que no tanques un tracte amb algun interessat.

La posada en marxa del Banc de Terres augmenta les oportunitats de treball i negoci relacionats amb el sector agrari. Si a més es té en compte que treballar la terra suposa gestionar el territori, fixar població i lluitar contra el canvi climàtic, llavors es pot considerar que és una fantàstica iniciativa.

Per a inscriure o demandar terres és molt senzill Clica sobre el botó que vulgues INSCRIPCIÓ DE TERRES o DEMANDA DE TERRES i ompli el formulari. Ens posarem en contacte amb tu i farem reunions informatives amb tots els interessats sobre els tipus de contractes.

Si ets una persona inquieta i vols col·laborar amb la dinamització agrària de Beniarbeig, pots apuntar-te en VULL COL·LABORAR AMB EL BANC DE TERRES. Hem creat un grup whatsapp per donar suport a totes les activitats programades, convocarem a les reunions de coordinació perquè pugues participar i proposar iniciatives relacionades amb l’educació i el medi ambient, l’alimentació saludable i la producció agroecològica.

Formulari d’inscripció de terres.

Formulari de demanda de terres.

Vull col·laborar amb el banc de terres.