965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

cartell tradijocs 2016Les proves es celebraran el diumenge 12 de juny amb una mostra de jocs populars valencians

Cementeri, xapes, mocador, sambori, pilota valenciana… són algunes de les disciplines tradicionals valencianes de què es podrà gaudir en la X edició dels Tradijocs que organitza el Consorci Esportiu de la Marina Alta (CEMA).

La prova es planteja com una gran festa popular i tindrà lloc el proper diumenge 12 de juny en Beniarbeig. Tal com va explicar el president del CEMA i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Xàbia, Vicent Colomer, “s’espera superar els 400 participants en esta matinal de jocs i que tots els assistents puguen gaudir no només de la pràctica de l’esport en bon ambient, sinó també de la vigència del patrimoni cultural dels valencians i, en concret, de la Marina Alta”.

L’alcalde de Beniarbeig, Vicente Cebolla, va manifestar la seua satisfacció pel fet que Beniarbeig vaja a acollir una prova com esta: “serà un plaer formar part dels Tradijocs de la Marina Alta i convertir el nostre poble per un dia en un espai on els xiquets pugen gaudir dels nostres jocs i esports de sempre”

Els Tradijocs de la Marina Alta estan oberts a tots els xiquets i xiquetes nascuts entre 2004 i 2007 i les sol·licituts s’han de tramitar a través del CEMA o dels Ajuntaments consorciats: Alcalalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benissa, Benitatxell, Calp, Dénia, El Verger, Els Poblets, Gata, Jesús Pobre, La Rectoria, La Xara, La Vall de Laguar, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Senija, Teulada-Moraira, Xàbia i Xaló.

La jornada començarà a les 09.00 hores amb passacarrers i benvinguda, inici dels jocs a les 09.30, esmorzar a les 11.00 hores i cloenda al voltant de les 13.30 hores. Tots els participants rebran la samarreta i la motxilla commemorativa, així com un esmorçar popular de coques i sucs.