El dijous 23 de febrer es va presentar a la Biblioteca Municipal de Beniarbeig el número 13 de DAUALDEU: revista de divulgació científica i tecnològica. L’acte va començar amb una introducció de les característiques generals d’aquesta publicació editada per l’Associació Meridià Zero, com és la seua periodicitat bianual i la seua distribució gratuïta a travès d’instituts de secundària, cases de cultura i biblioteques, ja que entre les diverses entitats que hi participen també es troben uns quants ajuntaments de la comarca, entre ells el de Beniarbeig.
A continuació, Josep Lluís Doménech, membre del consell de redacció va fer un breu repàs al contingut d’aquest número, destacant articles que aborden temes com el veganisme, els bioritmes o el tractament des d’un element des d’un punt de vista interdisciplinari, tot això amb una visió científica i a càrrec de professionals de prestigi en cadascuna de les seues àrees. No debades, molts d’ells estan vinculats a la docència i compten amb diverses publicacions, la qual cosa fa que encara que DAUALDEU siga una revista científica, el seu contingut és perfectament comprensible per al públic en general i en cap cas requereix de coneixements científics avançats.
Seguidament, Doménech va oferir la xerrada «La implantació del sistema mètric», on va mostrar l’evolució de les unitats de mesura, des del seu naixement fins al moment de l’establiment del sistema mètric decimal en la quasi totalitat de països. Un procés d’implantació que comença al segle XIX, però que tardarà dècades en ser acceptat per la població. Dos segles d’implantació plens de conflictes, què oscil·len entre diversos plets i multes en poblacions valencianes, fins a autèntiques revoltes populars com els casos de Brasil i Mèxic. També, Doménech va explicar els diferents motius que van fer que gran part de la població rebutjara aquests sistema de mesura, com és el trencament de la tradició i les dificultats que representa treballar en unitats decimals per a societats amb una elevada taxa d’analfabetisme.