965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

Els XII MINIJOCS finalitzen després d’un intens cap de setmana on no s’han parat de succeir els partits en 14 modalitats esportives diferents i on han participat més de 1.300 joves de la Marina Alta. Pel que fa a la participació de Beniarbeig, els joves atletes locals han participat en modalitats individuals, com és el cas de Miguel Ángel Casilimas i Lucía Caridad, que ho han fet en natació i tenis respectivament. Però el gruix del participants ho ha fet en els esports col·lectius d’handbol, futbet i pilota, on tots plegats sumaven més de 30 atletes.

Com ja ha succeït en edicions recents, la representació de Beniarbeig ha fet una gran tasca, tant per la seua esportivitat com per la bona posició en el pòdium. En el cas de handbol, l’equip estava compost pels alumnes del tercer cicle de primària del CEIP Benicadim, els quals van debutar en aquest esport en un partit contra El Verger i en el qual, el bon joc dels beniarbegins no va ser suficient per fer-se amb el partit, cosa que sí que va passar a l’endemà, quan Beniarbeig va poder fer-se amb la victòria contra l’Orba. Amb tot, aquesta no va ser suficient per passar a la següent ronda, però sí que va fer gaudir a familiars i acompanyants.

L’equip de futbet va arribar als Minijocs amb una plantilla quasi inalterada respecte a l’equip de les EEM (Escoles Esportives Municipals), això va facilitar el treball del grup i va permetre traure tot el potencial dels futbolistes. La jornada de divendres va començar amb l’enfrontament contra Benissa i va continuar el dissabte contra Xàbia, als quals els beniarbegins van superar i es van classificar per als quarts de final que disputarien contra Teulada.

El partit de quarts de final va ser un partit de vertigen, ja que es va iniciar amb un 4-1 al final de la primer part a favor del Teulada, un resultat que a mitjan partit apuntava a una victòria dels teuladins, però que no va impedir que el Beniarbeig refera el joc fins a situar-se en un 4-4 al final del partit. Això va provocar que es fera una pròrroga, la qual va ser infructuosa i derivara al seu torn en una tanda de penals que permetera desempatar el partit. Ara, el Beniarbeig havia aconseguit pegar-li la volta al marcador i mantindre la porteria intacta durant la pròrroga, però desafortunadament, el porter beniarbegí havia sofert una una lesió durant la primera part del partit, això va provocar que fora un jugador qui defenguera la porteria durant la segona part, la pròrroga i els penals. Per sort, els beniarbegins van tindre més encerts que els teuladins i després d’un partit llarg i intens, van passar a les semifinals.

En aquesta ocasió, jugaren contra els de Llíber, als quals van superar amb un 5-1 que els classificava per a la final contra Calp. D’aquesta manera, el que de segur era ja l’últim partit, no va poder començar de millor manera que anotant-li un gol al Calp, i és que els beniarbegins estrenaven la porteria calpina no solament del partit, sinó de tota la competició, ja que durant tots els partits que havia disputat el Calp, ningú havia estat capaç de marcar-li un sol gol. No va durar massa el domini beniarbegí sobre el marcador, i el Calp va demostrar la gran qualitat com a equip dominant de la competició amb un 6-1 contra el Beniarbeig. Amb tot, els futbolistes beniarbegins van tornar a casa amb una ben merescuda medalla de plata i amb unes vivències que de ben segur recordaran.

En pilota, la parella formada per Raül i Joan va fer una brillant exhibició de bon joc. Els dos formen part del grup de pilota de les EEM, per la qual cosa estan ja acostumats a competir. La victòria en la final contra Pedreguer els va atorgar la medalla d’or, sumant així un triomf més al palmarès de la pilota local.