965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org

Del 7 al 9 de juny se celebrarà a Nantwich (Anglaterra) el «WUSV Universal Sieger 2019», el campionat mundial de gossos pastors alemanys. Fins a aquesta xicoteta ciutat situada al sud de Liverpool viatjarà Gonzalo Coco, veí de Beniarbeig, qui juntament amb la seua gossa Yaël competiran per obtindre la major puntuació possible en les tres proves que conformen el campionat.

Actualment Coco treballa en el Trust Resort d’Ondara, des d’on també entrena a Yaël, una gossa de 5 anys procedent de la zona de la Ribera Alta. La parella va aconseguir fer-se amb el títol de millor femella en el «Campeonato Español de Perros Pastores Alemanes» celebrat a Madrid. És també a nivell espanyol on des de la federació se li ha concedit a Yaël la classificació d’Excel·lent, que és la màxima distinció quant a bellesa. Pel que fa a la seua participació en Nantwich, els dos hauran d’enfrontar-se a tres proves; obediència, protecció i rastreig. Amb el conjunt d’aquestes proves, de gran intensitat física i mental, es pretén millorar la raça a nivell mundial, potenciant i seleccionant aquells exemplars que presenten un millor estat físic, instintiu, de mossegada o de socialització.

Cal tindre en compte que el pastor alemany és una de les races més utilitzades per a tasques de salvament i protecció, i que estan present en Guàrdia Civil, Policia Nacional o Bombers, des de la detecció de materials explosius o substàncies estupefaents fins al rescat en casos de terratrèmols, inclús com s’ha vist últimament en la protecció de dones víctimes de la violència de gènere. És per això que aquests tipus de campionats també tenen efectes en la millora dels cossos de seguretat i d’emergències. Des de l’Ajuntament de Beniarbeig se li vol desitjar tota la sort a Gonzalo Coco i a Yaël en la seua participació en aquest campionat.