965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

El Club de Lectura ha finalitzat el curs lector amb la visita a la Fundació Rafael Chirbes i la lectura de Narradores de la noche, de Rafik Schami. Va ser durant la vesprada de dijous 14 de juny, quan la comitiva de lectors encarava amb paciència els 25 minuts de costeruda passejada que calen per arribar a la caseta de

camp on residia l’escriptor.

Allí ens esperava Manolo Micó, nebot de Chirbes i qui a més està al capdavant de la fundació. La visita es va iniciar en la planta baixa de l’edifici, on se situa el saló-menjador, cuina i habitacions, per a posteriorment pujar a la primera planta, que alberga la biblioteca de Chirbes. És allí on els visitants vam poder veure els milers de llibres que formen aquesta nodrida biblioteca personal i on, entre els nombrosos materials, es troben també algunes curiositats, com per exemple les traduccions de les obres de Chirbes a diferents idiomes. En aquella mateixa estància és on vam poder fer una xicoteta tertúlia, amb la companyia de Manolo Micó, qui a banda d’explicar-nos tot allò relatiu a la fundació, també va ampliar la visió que teníem de les novel·les treballades, com La buena letra (1988), Crematorio (2007) o En la orilla (2013).

Poques setmanes després, el Club de Lectura es reunia per tal de realitzar l’última sessió abans de les vacances d’estiu. D’aquesta manera, el dijous 5 de juliol els membres del club ens reuníem per compartir les impressions de la lectura de Narradores de la noche, de l’escriptor sirià Rafik Schami, amb un resultat d’opinions ben variades, on de forma positiva es destacava la posada en valor que en fa el llibre de l’oralitat en la tansmissió d’històries. El toc estiuenc de la tertúlia va estar a càrrec de l’Ajuntament de Beniarbeig, qui va convidar a un xicotet berenar d’orxata i cocamaria.

Amb això, donem per tancat un curs on per les nostres mans han passat Manual para mujeres de la limpieza (Lucia Berlin), El viaje del elefante (Jose Saramago), Crematorio (Rafael Chirbes) En el lago, (Jesús Gordillo y Javier Martos) i Narradores de la noche (Rafik Schami). Pel setembre reprendrem l’activitat i com sempre, qui desitge sumar-se tan sols ha de posar-se en contacte amb la biblioteca.