965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

La segona edició del Juliol a la fresca ha finalitzat amb gran èxit, consolidant-lo dins de la programació cultural municipal. El format d’actuacions a l’aire lliure durant les nits de divendres ha servit per a que setmana rere setmana més d’un centenar de persones ompliren la plaça del poble per gaudir de música en directe i de teatre.

La programació d’enguany l’encetaven el divendres 7 l’Agrupació Músico-Municipal Santa Maria Magdalena del Poble Nou de Benitatxell i la Unió Musical Beniarbeig en un concert d’intercanvi compost de música festera, encara que l’actuació es va veure afectada per la pluja i el concert no es va poder dur endavant durant eixe dia, havent-se de postposar, amb alguns canvis, per al dissabte 29. En aquesta ocasió, el repertori de pasdobles i marxes mores i cristianes van ser interpretades sense cap impediment climatològic.

A continuació, el dia 14 va ser el torn del The Swing Machine, un quartet compost per Peter Cun (guitarra i veu), Dr. Albiñana (contrabaix), Pepe Zaragoza (trompeta) i Albert Llobell (bateria). D’aquesta forma, arribava a Beniarbeig el swing, un gènere que últimament ha vist créixer la seua presència en moltes ciutats, sobretot per la relació d’aquest amb les sessions de ball de Lindy Hop.

A la setmana següent, les dolçaines i tabals de La Degollà oferiren un espectacle musical amb un repertori variat, on es podien trobar una fanfàrria, una suite del s.XVI, una obertura i on tampoc va faltar una bona representació de música festera.

Per tancar el cicle, el dia 28 el grup de Benimeli de l’Escola Comarcal de Teatre presentava dues obres, «La consulta» i «El parc», dues comèdies interpretades pels cinc actors que formen i el grup i amb les que van fer riure als més de 120 assistents.

D’aquesta forma, el Juliol a la fresca 2017 ha permès dotar al municipi d’una oferta cultural variada i de qualitat, compensant així el buit juliolenc que provoca la concentració de les activitats estiuenques al mes d’agost.