965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

La campanya de voluntariat ambiental «Mans al riu» ha aconseguit retirar del riu Girona més de 100kg de residus. En total, han estat més de 40 poblacions de totes les comarques valencianes van participar d’aquesta convocatòria amb l’objectiu de netejar els nostres rius de manera simultània.

A Beniarbeig, unes 25 persones es van desplaçar fins a l’Àrea Recreativa del Riu Girona per traure del riu totes aquelles deixalles que no deurien estar allí; envasos, llaunes, papers, plàstics, botelles, ferralla, etc. Productes, els quals molts d’ells poden ser contaminats i un risc per als animals que habiten el riu, al mateix temps que creen un impacte visual molt negatiu.

A banda de l’extracció dels residus, la campanya també tenia un fort component de conscienciació, per tal de conèixer millor quin tipus de residus solen acabar al riu, quin risc comporten i com evitar-ho, una tasca que va adquirir encara més significat amb la destacada presència de famílies amb xiquets.
A nivell global, la campanya «Mans al riu» s’ha saldat amb una participació de 850 persones i 10.830kg (més de 10 tones!) de residus.