965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

La setmana passada van finalitzar les obres per a la prevenció de riuades. Una actuació que s’ha dividit en dues parts, per una banda l’ampliació de 10m i reforçament del marge esquerre, amb el que s’ha aconseguit augmentar la capacitat de desaigüe en 1.500m3 . Tot, amb la finalitat de que els habitatges propers al riu queden més protegits enfront les avingudes d’aigua.

Per un altra banda, també s’ha reconstruït el gual, el qual va quedar intransitable després de l’episodi de pluges torrencials del desembre de 2016. Ara, s’ha refet aquesta estructura, ampliant de 3 a 10 marcs d’1m d’alçada, amb la qual cosa s’ha augmentat considerablement la seua capacitat de desaigüe. Això permetrà a vianants i ciclistes creuar el riu quan aquest estiga sec o porte poca aigua. D’aquesta manera es facilitarà l’accés a l’àrea recreativa i als estudiants que acudisquen al CEIP Benicadim i a la parada d’autobusos.

Les obres han estat en tot moment supervisades per un enginyer i per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i han tingut un cost de 60.000€, dels quals el 85% se’n ha fet càrrec la Generalitat Valenciana a travès del pla de subvencions per a obres destinades a la prevenció de riuades.