Gamba amb Bledes
Un dels plats més típics de la comarca, encara que pel seu nom puguem pensar que està elaborat amb gambes, la realitat és que s’elabora amb gambetes, en una de les varietats d’aigua dolça. Als pobles de la comarca es recollien en les pròpies fonts.
Ingredients:
100 gr de bledes
1/2 gra d’all
oli
3 gr de pebre vermell dolç
1 o 2 bitxos
200 gr de gambeta
sal
Preparació:
Posem all en oli i sofregim
Afegim les bledes i després les gambetes.
Quan ja estan ben sofregides, afegim el pebre vermell dolç, el bitxo i la sal.
Després una mica d’aigua (el mínim possible, sempre ha de quedar present l’oli) i deixar a foc lent fins que s’acabin de cuinar.
Afegim les bledes i després les gambetes.
Quan ja estan ben sofregides, afegim el pebre vermell dolç, el bitxo i la sal.
Després una mica d’aigua (el mínim possible, sempre ha de quedar present l’oli) i deixar a foc lent fins que s’acabin de cuinar.