965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

La segona conferència dels Encontres a Beniarbeig 2017 sota el títol «L’adaptació literària al cinema. De la novel·la a la pantalla. Referents, èxits i fracassos» va oferir conèixer de primera ma aspectes com els requisits, fidelitat a l’obra i altres aspectes que es plantegen a l’hora d’adaptació d’una novel·la al cinema.

L’acte va estar introduït per l’alcalde Vicent Cebolla i pel membre de l’organització Tomàs Llopis, seguidament va ser el torn de la professora, productora, directora i actual presidenta de l’Acadèmia de Cinema de Catalunya. Passola va explicar d’una manera senzilla i propera totes les qüestions que es presenten en la tasca de l’adaptació. L’experiència de Passola com a productora d’obres com Pa negre (2010), adaptació de la novel·la homònima d’Emili Teixidor, va permetre mostrar de manera pràctica el tema. Durant la conferència es va fer un repàs històric sobre l’estructura dels relats així com dels elements cinematogràfics que resulten atractius a als espectadors. A continuació, entre el mig centenar d’assistents es va obrir un torn de paraula que va ser ben aprofitat pel públic per tal de preguntar a la conferenciant o per fer alguna aportació sobre el tema.

La propera conferència dels Encontres a Beniarbeig 2017 «Literatura i cinema» serà el dijous 23 de febrer a càrrec del director, productor i guionista Toni Canet, sota el “Els meus projectes cinematogràfics basats en la literatura: Vespres de sang de Joan Olivares”

(Esq. a dreta) Tomàs Llopis, Isona Passola i Vicent Cebolla

Mig centenar de persones assistirena l’acte

Cartell de la conferència