965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

Des de la Generalitat Valenciana s’ha publicat el Pla RENHATA 2017, el pla de reforma d’interior d’habitatges. El pla es divideix en dos parts, la primera inclou la reforma de banys, cuines i intervencions que milloren l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, la segona part està destinada a les millores d’eficiència energètica, com calderes i finestres.

Per tal d’acollir-se al pla, és necessari que el pressupost de la reforma siga d’un mínim de 2.000€ i amb un màxim de 12.000€. El percentatge d’ajuda serà d’un 35% amb un màxim de 4.200€ per obra. A més, l’habitatge ha de ser la residència habitual del propietari, inquilí o usufructuari i ha de ser un edifici d’abans de 1996, excepte en cas de persones amb diversitat funcional. També, cal que les reformes hagen estat iniciades després de l’1 de gener de 2017 i acabades abans del 15 d’octubre de 2017.

El termini de sol·licituds s’ha establert fins al 15 de maig i el pressupost protegible, al que es destinen les ajudes, inclou el cost de les obres, la redacció de projectes, els honoraris dels tècnics, les taxes i els impostos. Pel que fa als criteris d’adjudicació, es tindrà en compte l’antiguitat de l’habitatge, la qualitat constructiva segons la categoria cadastral i el grau de discapacitat de l’ocupant. Per saber-ne més sobre els barems de valoració i de la resta de condicions, es pot consultar la informació completa a www.renhata.es o acudir a l’arquitecte tècnic de l’ajuntament.