965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol
Horari d’estiu de la biblioteca: de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00
  • CLUB DE LECTURA

El Club de Lectura de la Biblioteca Municipal de Beniarbeig ha tancat el curs amb la lectura de la novel·la Hablar solos, d’Andrés Neuman. D’aquesta manera s’atura l’activitat del club fins al setembre. Durant aquest any han passat per les mans del grup sis llibres de tots els estils; espionatge, humor, romàntica, etc .Com sempre, des del Club de Lectura volem animar a tots aquells que puguen estar interessats en provar de compartir lectures amb nosaltres.

 

  • Revista DAU AL DEU

Ja ha arribat a la biblioteca el número d’estiu de la revista de divulgació científica i tecnològica DAU AL DEU, una publicació on participen diversos professors de la comarca, autoritats en la matèria i estudiants de secundària d’alguns instituts de la Marina Alta. Com en tots els números, es poden trobar articles sobre història de la ciència, investigacions, curiositats, ressenyes i un article en profunditat que en aquest cas tracta a fons la Marjal de Pego-Oliva. Des de l’Ajuntament de Beniarbeig s’han adquirit uns quants exemplars per a tots aquells veïns que estiguen interessats. Els exemplars són limitats i es poden agafar de manera gratuïta a la biblioteca.

  • ESPORGAR, necessari i complicat

Com en qualsevol conreu arbori, per tal de desenvolupar correctament l’arbre cal sacrificar algunes de les branques, tasca que es coneix com esporgar. No sabem si serà la relació arbre-paper la que ha introduït també el concepte d’esporgar en l’univers bibliotecari o simplement, que el símil es torna més que evident quan, en una situació de recursos limitats no hi ha més remei que desfer-se dels elements que impedisquen fructificar al conjunt.

 

En el cas de les biblioteques, la tasca d’esporga consisteix en traure de les prestatgeries aquells llibres, o altres materials, que estiguen repetits, deteriorats o que simplement, el contingut del qual no siga d’interès prioritari per a la biblioteca. Si no fos així, resultaria del tot impossible funcionar, ja que l’espai és finit i en aquest moment la capacitat d’emmagatzematge es troba quasi saturada.

Però, també pensem que els llibres tenen un potencial felí que els fa tenir moltes vides, i prescindir d’ells en les nostres prestatgeries no s’ha de traduir directament en un destí fatal. Per això, disposem d’una taula exclusivament dedicada a acollir aquells llibres que la biblioteca ja no necessita, però que a alguna persona es fàcil que sí li interessen. Una taula d’oportunitats, on els llibres tenen l’oportunitat de continuar vivint i on els usuaris tenen l’oportunitat de fer nodrir les seues biblioteques personals de manera gratuïta.

Fa pocs dies, la biblioteca va rebre una extraordinària donació de quasi 300 llibres en anglès, dels quals la majoria passaran a formar part de la secció de literatura anglesa. Per aquest motiu, durant les properes setmanes es preveu una forta presència de literatura en llengua anglesa en la taula de les oportunitats i un bon moment per a qui vulga emportar-se’n cap a casa.