965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

El passat dijous continuaren els Encontres a Beniarbeig 2018, tot prenent el relleu que deixà l’escriptora i filòloga eslovena Simona Škrabec amb la seua darrera ponència. Així mateix, l’alcalde del municipi Vicent Cebolla valorà l’èxit de la nova edició del programa en l’obertura d’un acte que comptà amb la participació de l’escriptor Tomàs Llopis com a introductor del ponent convidat.

Cal dir que Joan Francesc Mira ja protagonitzà una reeixida intervenció en els Encontres de 2015 tot i que el seu retorn –dins d’una edició caracteritzada per sintetitzar el gruix de temàtiques abordades en les anteriors programacions– es fonamentava en una nova ponència: L’ofici i la responsabilitat del traductor des de les meues traduccions, una interessant i aprofundidora aproximació a l’àmbit de la traducció literària per part de l’artífex de les celebrades traduccions al català d’obres universals com L’Odissea o La Divina Comèdia.

Nascut a València el 1939, Joan Francesc Mira és escriptor, antropòleg, sociòleg i una figura imprescindible dins la cultura del nostre àmbit lingüístic. Soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i president d’Acció Cultural del País Valencià, la seua obra en prosa o els seus nombrosos assaigs i estudis són graons ineludibles en el redreçament cultural del País Valencià al segle XX. Un talent que gaudiren els vora cent assistents que ompliren la biblioteca beniarbegina per tal d’escoltar un dels lletraferits més il·lustres dins la literatura catalana contemporània.

Pel que fa a la resta de conferències, el proper dijous 22 de març l’historiador Antoni Furió abordarà en Joan Fuster i la història el vast llegat i contribució de l’assagista de Sueca mentre que l’historiador mallorquí Antoni Riera debutarà en els encontres el dijous 19 d’abril amb la comunicació Aspectes de l’alimentació a l’època medieval i moderna. Dues singulars conferències que precediran la darrera del cicle –dijous 10 de maig– a càrrec de la professora de la Universitat d’Alacant Carmen Alemany, la qual tancarà el programa amb la xarrada La poesia cubana després de la Revolució.