965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

Amb l’arribada de l’estiu i la l’augment de les temperatures cal estar ben atents a les onades de calor i als cops de calor que se’n puguen derivar. És per això que cal tenir en compte les següents recomanacions:

Beu molta aigua i evita les begudes alcohòliques i amb cafeïna.

-Evita les activitats de més intensitat en les hores centrals del dia.

-Utilitza roba lleugera i ampla, preferentment de cotó i de colors clars.

-No deixeu les persones ni mascotes tancades dins dels vehicles.

-Evita els menjars abundants, és millor menjar fruita i verdura.

L’esgotament per calor es presenta quan hi ha una pèrdua excessiva de fluids i sals corporals. Això sol produir mal de cap, cansament, debilitat, marejos, nàusees o desmai. Enfront d’un episodi d’esgotament per calor es recomana descansar en un lloc fresc, beure sucs diluïts en aigua o begudes per a esportistes i acudir al Centre de Salut si els símptomes duren més d’una hora.

En canvi, els cops de calor es produeixen quan el cos és incapaç de regular la temperatura, que augmenta ràpidament i pot arribar als 40,6ºC. Els símptomes principals són calor, sequedat i pell roja, pols ràpid, dolor intens de cap, confusió i pèrdua de consciència. Pot ser especialment greu en el cas de persones majors o amb alguna malaltia, per la qual cosa s’ha de telefonar a urgències i mentre s’espera, refredar el cos situant-lo en una habitació fosca i remullar-lo amb draps humits o una dutxa o bany.