965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Espanyol

Serra de Segaria

La Serra de Segària és una alineació muntanyenca que s’estén de NE a SO pels termes municipals d’Ondara, Benimeli, Ràfol d’Almúnia, Pego, el Verger i Beniarbeig Separa la vall del riu Girona, o vall de la Rectoria, de la marjal de Pego-Oliva. Malgrat la seva escassa altura domina la plana costanera de la Marina Alta.

Per la mateixa Serra de Segària discorre un sender que va als antics assentaments àrabs de la casa del Rei Al-Azraq (segons expliquen les llegendes populars), on s’observen encara algunes restes arqueològiques ibers i moriscos. Les excursions per la serra de Segària són molt atractives i ofereixen unes vistes magnífiques de tota la comarca.

Una altra cova coneguda és L’Avenç de Tavernero. Segons la llegenda, el nom actual es deu a un home de Tavernes, un poble de la comarca de la Safor, que va prendre refugi a la cova durant la guerra civil. Va viure molts anys allà i diversos membres de la seva família el visitava amb els aliments necessaris per a la seva supervivència. L’accés a la cova també s’efectua des de la base de la muntanya.