La música i el teatre, protagonistes de l’Octubre Cultural 2020

Notícies, Notícies Destacades

Estás en: Inici » Notícies » La música i el teatre, protagonistes de l’Octubre Cultural 2020

Enguany la pandèmia no ha aconseguit que els veïns de Beniarbeig gaudiren del ja tradicional Octubre Cultural. L’aposta de la Regidoria de Cultura per les actuacions escèniques a l’aire lliure s’ha saldat amb un total de 7 actuacions consecutives al pati de l’antic col·legi, des del 26 de setembre amb la representació del Tirant d’Aventures a càrrec de l’Estranya Cia. fins al més recent 7 de novembre, quan Tarannà Teatre interpretava La història de Ferdinand. Una part teatral que es completava amb Lolailo Troupe i l’espectacle Què… «fem»?.

La vessant musical ha comptat amb un total de quatre actuacions, abastant un gran ventall d’estils i gèneres, des de la sarsuela amb l’espectacle A la luz de la lírica a l’eclèctic Jonatan Penalba, passant per la música festera a càrrec de la Unió Musical Beniarbeig.

Però sens dubte, una de les actuacions que més expectació va crear va ser la de la beniarbegina Rebeca Mut, que presentava el seu nou disc DONES SALVATGES. La gran resposta del públic va congregar a més de 160 assistents per veure la posada en escena de Rebeca Mut i els cinc membres de la banda.

Durant l’espectacle, van interpretar les cançons d’un disc que parla de l’empoderament femení per a continuar amb el camí cap a la igualtat, però també de la importància del suport mutu entre homes i dones, amb una visió positiva cap a la vida i cap a les persones que ens envolten. Una actitud que Rebeca va incorporar al l’espectacle, no tan sols amb les seues paraules i gestos cap al públic, sinó també amb la tria dels col·laboradors que l’acompanyaren en algunes de les cançons, entre els que es trobaven els seus fills, Ovidi i Lluna, o l’antic component de la banda, Ximo Guardiola.

Pel que fa al nombre total d’assistents, des de l’organització Mario Ortiz afirma que «ha sigut molt bona la resposta del poble, amb més de 110 assistents de mitjana, la qual cosa és d’agrair». Una participació que també ha anat acompanyada d’unes condicions climàtiques generalment favorables, ja que només es va haver d’ajornar un dels espectacles. Quant a les mesures COVID, Ortiz també està satisfet amb el comportament del públic, perquè «tenim uns veïns i unes veïnes exemplars, que han respectat totes les mesures de seguretat que hem implementat; com la higienització de mans i peus, la temperatura corporal, la distància de seguretat. En aquesta ocasió teníem clar que volíem seguir el lema de ‘La cultura és segura’, així que amb tot això, la neteja dels lavabos i el control amb noms i cognoms de tots els assistents, hem pogut gaudir de la cultura d’una forma molt segura».

Front a la pregunta de si es té pensat continuar amb aquest format, el regidor explica que «el patí de l’antic col·legi ha estat un autèntic descobriment a l’hora de programar aquest tipus d’activitats, perquè es pot controlar l’aforament, és accessible, amb lavabos i espai per a que els artistes puguen canviar-se i a més, és un lloc molt tranquil, així que sí que ho tindrem en compte per a futures ocasions».

Et pot interessar:

Skip to content