Diverses biblioteques de l’àmbit lingüístic participen d’aquest taller d’escriptura creativa en línia.
La iniciativa que naix amb un clar esperit cooperatiu entre la Xarxa de Biblioteques Municipals i les biblioteques del País Valencià i les Illes Balears té per objectiu, en paraules dels mateixos organitzadors, «reforçar i promoure l’ús del català entre els diferents territoris coneixent les diferents literatures i compartint lectures i experiències a partir de la llengua».
En el nostre cas, van ser Xelo Torres i Carmen Hueso qui van participar amb les seues aportacions del taller d’escriptura que va tindre lloc durant la passada tardor. Dirigit per Carla Gracia (Barcelona, 1980) escriptora, investigadora, divulgadora i guionista. El taller es a realitzar a través de 9 sessions per la plataforma digital Tellfy, en les quals es van tractar totes les qüestions relatives a al procés d’escriptura, com són la construcció dels personatges, el tipus de relat o l’ús del guió a l’hora d’escriure.
Tant Torres com Hueso, es mostren molt satisfetes amb l’experiència. En el cas de Hueso, encara que la seua formació periodística l’ha feta treballar l’escriptura, reconeix que «ha estat la primera volta que faig un curs d’escriptura creativa, i a més en català i en línia». Per la seua banda, Torres, qui s’ha dedicat laboralment a la docència, explica que des de que té ús de raó li agrada escriure, i que inclús fa uns anys ja va fer un curs d’escriptura. I destaca que «allò que es valora molt quan escrius, és tindre a algú a qui mostrar-li-ho i que et diga com ho veu, eixe feedback és molt important per saber si vas pel bon camí».
Per últim, ambdues participants coincideixen en que amb els materials obtinguts en aquest taller disposen ja de recursos per continuar treballant l’escriptura durant un temps. Encara que després de l’experiència no descarten la idea de crear un xicotet grup amb inquietud per l’escriptura, pel que fan una crida a qui tinga interès pel tema que es pose en contacte amb la biblioteca.