Fes el primer pas per la teua salut

Notícies, Notícies Destacades

Estás en: Inici » Notícies » Fes el primer pas per la teua salut

Tots sabem com d’important és fer exercici físic per tal mantenir-nos amb una bona salut i, si podem trobar maneres de fer-ho sense gastar-nos diners, encara millor. Des de la Regidoria de Serveis Socials us recordem que tenim al poble unes zones amb aparells dissenyats per ajudar-nos a acomplir els requisits bàsics per mantenir-nos en forma. A més som un dels pobles amb més zones verdes de la Marina Alta, hem d’apreciar-les i millorar, no només la nostra salut física, sinó també el nostre estat mental i emocional.

Els minuts d’exercici físic que es recomanen del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per als grups diferents de la població són els següents:

Menors de 5 anys:

• 180 minuts a el dia, activitats i jocs que desenvolupen les habilitats (córrer, saltar, llançar, nedar) en diferents ambients (a casa, al parc, etc.)

De 5 a 17 anys:

• Incloure almenys 3 dies a la setmana activitats d’intensitat vigorosa i activitats que enforteixen músculs i milloren la massa òssia.

Persones adultes:

• Almenys 150 minuts d’activitat moderada a la setmana, per exemple caminar a una intensitat moderada, que són uns 20 minuts al dia, o 75 minuts d’activitat vigorosa a la setmana, o una combinació equivalent de les anteriors, com caminar a una intensitat vigorosa.

• Realitzar almenys 2 dies a la setmana activitats d’enfortiment muscular, de millora de la massa òssia i activitats per millorar la flexibilitat.

Majors de 65 anys, especialment els que tinguin dificultats de mobilitat:

• Mínim 3 dies a la setmana realitzar activitats d’enfortiment muscular i de millora de l’equilibri.

A més, per als que controlen els passos realitzats cada dia, s’aconsella fer un mínim de 6.000 passos al dia per millorar la salut i 10.000 si es vol perdre pes.

En aquests moments, des de la Regidoria de Serveis Socials s’està treballant en el disseny d’unes rutes saludables que faciliten l’activitat física d’una manera eficient i que permeten també conèixer el municipi.

Et pot interessar:

Skip to content