965 76 60 18 - Plaza 9 de octubre, 03778 Beniarbeig ajuntament@beniarbeig.org Valencià Español

El dijous 19 de novembre els membres del grup de lectura de la Biblioteca Municipal de Beniarbeig es reunien per tal d’abordar El imperio eres tu, (2011) de Javier Moro. La sessió va començar amb una primera roda d’impressions, on cadascun dels membres van poder compartir la seua opinió de l’obra en general o d’algun dels seus aspectes, com és el tema de l’esclavitud, el pas de les monarquies absolutistes a les constitucionalistes de principis del s.XIX o del paper de la dona en aquella època. Quant a qüestions més literàries, encara que l’estil de la prosa de Moro no va gaudir de consens, sí que entre els participants es va destacar positivament alguns tocs d’humor de la novel·la i el fet d’estar ambientada al Brasil de principis del XIX, quan la cort de la Corona Portuguesa estava instal·lada a Rio de Janeiro, un marc geogràfic i històric original i que li aporta valor a l’obra de Moro.

La propera lectura serà Matèria de Bretanya, (1976) de Carmelina Sánchez-Cutillas (1927-1999) ja que enguany ha estat declarat any de l’autora per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Una commemoració a la que també han volgut adherir-se les biblioteques a través del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana. La tertúlia de Matèria de Bretanya serà el dijous 17 de desembre a les 18:00 a la biblioteca i qui vulga sumar-se tan sols ha de posar-se en contacte amb la biblioteca, des d’on se li aclarirà qualsevol dubte sobre el funcionament de l’activitat.

El jueves 19 de noviembre los miembros del grupo de lectura de la Biblioteca Municipal de Beniarbeig se reunían para abordar El imperio eres tú, (2011) de Javier Moro. La sesión comenzó con una primera rueda de impresiones, donde cada uno de los miembros pudieron compartir su opinión de la obra en general o de alguno de sus aspectos, como es el tema de la esclavitud, el paso de las monarquías absolutistas a las constitucionalistas de principios del siglo XIX o del papel de la mujer en aquella época. En cuanto a cuestiones más literarias, aunque el estilo de la prosa de Moro no disfrutó de consenso, sí que entre los participantes se destacaron positivamente algunos toques de humor de la novela y el hecho de estar ambientada en  el Brasil de principios del XIX, cuando la corte de la Corona Portuguesa estaba instalada en Río de Janeiro, un marco geográfico e histórico original y que le aporta valor a la obra de Moro.

La próxima lectura será Materia de Bretaña, (1976) de Carmelina Sánchez-Cutillas (1927-99) ya que este año ha sido declarado año de la autora por la Academia Valenciana de la Lengua. Una conmemoración a la que también han querido adherirse las bibliotecas a través del Colegio Oficial de Bibliotecarios y Documentalistas de la Comunidad Valenciana. La tertulia de Materia de Bretaña será el jueves 17 de diciembre a las 18:00 en la biblioteca y quien quiera sumarse siquiera tiene que ponerse en contacto con la biblioteca, desde donde se le aclarará cualquier duda sobre el funcionamiento de la actividad.

Pin It on Pinterest