El Teatre-Auditori és ja una realitat

Notícies

Estás en: Inici » Notícies » El Teatre-Auditori és ja una realitat

El divendres 1 d’octubre Beniarbeig estrenava el Teatre-Auditori amb un concert de la Unió Musical Beniarbeig. L’actuació s’emmarcava dins de la Campanya d’Intercanvis de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i per l’alt grau d’expectació que va generar la posada en marxa de l’auditori es van haver de programar dues sessions per les que van passar vora 500 assistents.

L’auditori compta una ampli vestíbul, on s’ha instal·lat una escultura de l’autor local, Rafael Carrió, i disposa de quasi 300 persones i un ampli escenari, que en aquesta ocasió la banda local el va compartir amb el Cor de la Rectoria, qui conjuntament van interpretar un versió del Carmina Burana (1937). La primera part del concert la completava l’estrena de BENIARBEIG (2018), de Juan Francisco Tortosa, una obra per a trombó baix i banda que va tindre com a solista a Salvador Escrivà Piera. Segons els mateixos organitzadors, la segona part va voler ser «un mostra de les diferents manifestacions musicals de la cultura valenciana» i va començar amb un homenatge als antics músics locals amb la interpretació del pasdoble Beniarbeig, compost per José Oliver Vicente Mas. Seguidament el director Filibert Mira i Ortega sumava als seus efectius a Pep Gimeno «Botifarra», el qual va voler col·laborar de l’acte interpretant tres cançons del seu repertori habitual. El concert finalitzava amb Muixerangues al Cel (2012), de Juan Carlos Sempere Bomboí, una rapsòdia dels Balls de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí de la que van també avn participar els dolçainers de l’Espai de Música Jove del Verger – López Cabrera i la Muixeranga de Segària. El conjunt de les dues parts pretenia «demostrar la versatilitat de la formació de la banda a l’hora de treballar amb cor, solistes, cantants o dolçaines», en paraules dels organitzadors.

En la part d’intervencions, la primera en prendre la paraula va ser Ana Picornell Tous com a presidenta de la Unió Musical Beniarbeig. Picornell va voler posar de manifest com d’important suposa per la banda disposar d’un equipament municipal com aquest, així com també homenatjar a tots aquells que que ho han fet possible. Un agraïment al que també va voler sumar-se l’alcalde Juanjo Mas Escrivà, per a qui a més, la posada en marxa de l’auditori representa «un pas endavant en el progrés cultural i social de Beniarbeig». Per la seua part, la regidora de cultura, Sara Gil Peretó va aprofitar aquest primer acte de l’Octubre Cultural per presentar la resta de la programació mensual, amb actuacions i espectacles de teatre, música i circ, amb el que es pretén arribar a tots els gustos i edats i que tota la ciutadania s’aprope a conèixer i gaudir de l’auditori.

Et pot interessar:

Skip to content