Francisco Javier Querol es jubila com a secretari de l’Ajuntament de Beniarbeig

Notícies

Estás en: Inici » Notícies » Francisco Javier Querol es jubila com a secretari de l’Ajuntament de Beniarbeig

Entre els diferents punts de l’ordre del dia del Ple Extraordinari del passat 17 de maig, destacava el del cessament per jubilació de Francisco Javier Querol Sancho com a secretari-interventor de l’Ajuntament de Beniarbeig. Una trajectòria professional que es va iniciar amb el seu nomenament el 23 de juny del 1989.

Encara que per l’actual estat d’alarma la sessió es va haver de realitzar sense assistència de públic, des dels dos grups polítics es va voler agrair la dedicació de Querol durant tots aquests anys, per la qual cosa Vicent Sanchis, com a portaveu dels populars, li va voler dedicar unes paraules en nom del Grup Popular i posar així en valor la seua professionalitat i saviesa, que ha fet que treballant amb ell tot siga més fàcil i senzill, alhora que ha tingut l’habilitat de «compaginar la lleialtat al polític de torn amb la tutela i protecció dels treballadors de l’Ajuntament,» i la capacitat per a sempre tenir «la solució al problema, la resposta adequada al consell sol·licitat, l’assessorament lleial i sincer, i sobretot molta paciència».

Per la seua banda, des del Grup Socialista, l’edil de cultura Sara Gil Peretó va llegir el text que havia redactat l’ex-regidora Cèlia Ruiz-Orejón, en el que a través de la seua experiència posava de manifest la vàlua de Querol per «ajudar i aconsellar als que en el seu moment hem governat i junt amb nosaltres has pogut transformar el poble», al mateix temps que destacava que la seua opinió «objectiva i reflexionada sempre ha estat pels que l’hem volguda aprofitar».

A continuació l’alcalde Juanjo Mas, durant la seua intervenció també va elogiar la trajectòria de Querol, afirmant que «sense els 31 anys de treball i implicació en els projectes, Beniarbeig no seria el que ara és».

Per descomptat, Querol també va voler dirigir-se als presents amb unes breus paraules d’agraïment cap a tots els alcaldes i regidors que durant aquestes tres dècades han passat pel consistori, així com per a tots els empleats públics municipals, com els treballadors de Servei, els agents de la Policia Local i els companys d’oficines. Un agraïment que també va voler fer extensible a tota la gent de Beniarbeig, «que des del dia en què vaig prendre possessió, el 23 de juny de 1989, em va fer sentir com a casa, fins al punt que des de fa ja gairebé 17 anys visc a Beniarbeig i em quedaré ací mentre la vida vulgui.»

Finalment, en el mateix ple també hi va haver un punt per nomenar al funcionari de carrera José-Simón Company Mengual com a secretari-interventor accidental fins que es cobresca de nou la plaça, com així ho preveu l’article 52 del Real Decret 128/2018, de 16 de març i que queda resolt a través del Decret núm. 113, amb data 06/05/2020 que justifica el nomenament de Company a la seu «llarga experiència en les tasques de funcionari d’Administració General de l’Ajuntament, el seu excel·lent nivell de formació, que acrediten els nombrosos cursos de formació continuada que ha realitzat en els últims anys, el seu alt grau de compromís en les tasques que ha exercit i les seves condicions personals».

TEXT ÍNTEGRE DE LA INTERVENCIÓ DE FRANCISCO JAVIER QUEROL:

A l’arribar, per la meva jubilació, coses de l’edat, a la fi del meu treball de gairebé 31 anys com a secretari-interventor de l’Ajuntament de Beniarbeig, que ha estat el meu primer i únic destí com a secretari, done les gràcies a totes les persones que han exercit càrrecs de responsabilitat en l’Ajuntament durant tot aquest temps, als alcaldes, José-Luis Sesé, que va ser el primer, a Vicente Cebolla, a Juanjo Mas, i a tots els regidors, per la consideració i el respecte que m’han demostrat. Tinc un record especial en aquest moments per a dues persones que ja no hi són, Toni Gil Ronda, que va ser tinent d’Alcalde, i Luis Gil, que va ser alcalde durant 20 anys i amb el qual vaig compartir tots aquests anys de treball i moltes il·lusions.

Vull agrair a la gent de Beniarbeig que des del dia en què vaig prendre possessió, el 23 de juny de 1989, em va fer sentir com a casa, fins al punt que des de fa ja gairebé 17 anys visc a Beniarbeig i em quedaré ací mentre la vida vulga. Si pense en tota aquesta bona gent de Beniarbeig que m’ha fet sentir el seu afecte des del primer dia, he de esmentar a Salvador, el jutge de Pau, a qui és impossible no voler.

Però són molts més, Salvador és només un exemple, encara que molt estimat. Agraesc també a tots els empleats públics de l’Ajuntament de Beniarbeig, personal laboral, agents de la Policia Local, administratius, a tots, el comportament que sempre han tingut amb mi, la seva companyonia i el seu afecte. Entre ells hi ha algunes de les persones que jo més vull. I especialment agraeixo als meus companys de l’oficina municipal, amb els quals he treballat colze a colze durant tants anys, l’amistat i l’afecte que m’han donat i l’ajuda que sempre han suposat per a mi; ells m’han fet fàcil la faena, gràcies a ells mai m’he sentit sol, en els bons moments, que han estat molts, i en els menys bons, que sempre n’hi ha. A ells, Antoñita i Manolo, que ja estaven quan jo vaig arribar i que han estat pilars de l’Ajuntament durant tot aquest temps, Quico, l’arquitecte, que ha fet i fa una feina tan important per al poble, Simó, que és l’exemple de funcionari eficaç i preparat, generós en l’esforç, algú que valent molt no es dóna cap importància, des de fa uns anys Felipe, que no desmereix al seu costat, Pau, que és el bibliotecari i alguna cosa més, Cecília que s’ha unit a ells en aquests últims mesos, a tots vosaltres gràcies. Mai oblidaré el que heu fet per mi.

Hi ha una cosa que crec que ja sabeu tots però que vull dir públicament: Beniarbeig té un gran equip de funcionaris i empleats públics, que és l’enveja d’altres ajuntaments. I ho sé perquè més d’una vegada m’ho han dit altres secretaris: tens molta sort. I és veritat, he tingut molta sort. Sé que ells, tots els que treballen a l’Ajuntament de Beniarbeig, seguiran donant el millor de si mateixos a el servei de l’Ajuntament i de poble. Perquè ells saben que som servidors públics i que com més i millor servim, millors som professionalment i com a persones.

Sapigueu vosaltres, els meus companys, l’alcalde i els regidors i tota la gent de Beniarbeig que, ja com un simple jubilat, podeu comptar amb mi per a tot en el que pugui ser-vos útil.

Per acabar vull que la meva última paraula com a secretari en un Ple de l’Ajuntament sigui la que en aquest moment em neix de dins: a tots, de tot cor, gràcies.

Et pot interessar:

Skip to content