L’arbre «de la plaça» ara ho serà «del riu»

Altres, Flors, jardineria i animals, Notícies, Notícies Destacades, Pag. Ajuntament

L’arbre «de la plaça» ara ho serà «del riu»

Estás en: Inici » Notícies » L’arbre «de la plaça» ara ho serà «del riu»

La seguretat de vianants i la integritat de les infraestructures fan que l’arbre haja estat trasplantat

A qui a partir d’ara passe per la plaça del 9 d’Octubre, ràpidament se n’adonarà que alguna cosa falta. No passa desapercebuda l’absència de l’arbre de densa copa que, des de fa més de dues dècades, ocupava la part central de la plaça. L’arbre, es tracta d’un exemplar de Ficus rubiginosa, també conegut com «australis», pel fet de ser originari d’Austràlia. I encara que ja no est trobe enfront de l’edifici de l’Ajuntament, no ha estat talat, sinó que s’ha traslladat a l’àrea recreativa del riu Girona.

Els motius del desplaçament han estat els desperfectes que generava en el paviment, alhora que també posava en risc algunes canalitzacions que se situaven molt prop de les potents arrels. Des de l’alcaldia, Juanjo Mas explica detalladament les causes que han propiciat tal decisió, on en primer lloc apunta al l’alçament dels llambordins (adoquins) que posava en perill la seguretat dels vianants. Així com els informes de l’arquitecte municipal, que indicaven el pas de dos canonades generals de clavegueram i aigua potable, les quals eren susceptibles de ser danyades per les arrels de l’arbre. Com a colofó, els fruits i les deposicions de les aus que es refugiaven en ell, generaven una gran quantitat de brutícia, fins al punt que inutilitzava els bancs situats baix de les rames.

Tot això ha fet que des del consistori local s’haja decidit retirar-lo, encara que com comenta Mas «és un arbre que a tots ens agrada i per això hem fet tot el possible per conservar-lo i trasplantar-lo al parc del riu, on esperem que prompte rebroten les rames i fulles i que la seua ombra ens acompanye durant molts anys més». Una operació per a la que s’ha hagut de comptar amb maquinària de grans dimensions, com són excavadores i camions.

Durant aquesta mateixa setmana, l’equip de govern i l’arquitecte municipal ja han començat a treballar per trobar la manera de substituir l’ombra que oferia el ficus. Un projecte, que segons informen des de l’alcaldia «encara no està clar què es posarà, però per evitar futures problemàtiques, segurament s’apostarà per algun tipus d’infraestructura que facilite l’ús de la plaça d’una manera segura».

Et pot interessar:

Skip to content