Beniarbeig s’estrena en el Sonafilm

Cultura, Notícies, Notícies Destacades

Estás en: Inici » Notícies » Beniarbeig s’estrena en el Sonafilm

El Teatre-Auditori acollirà la projecció de Nosferatu

El 10 d’agost Beniarbeig debutarà en el Sonafilm 6, el festival de música de cine que ja va per la seua sisena edició. Serà a les 20:30h quan s’inicie la projecció de la pel·lícula Nosferatu (1922) de F.W. Murnau. Tot un clàssic del cine mut que en aquesta ocasió comptarà amb l’actuació al piano de Jorge Gil Zulueta.

Des de la Regidoria de Cultura, Ana Gallart explica que enguany era una bona oportunitat per a sumar-se al projecte, ja que «ara comptem de forma permanent amb un piano de mitja cua i això ho facilita molt». A més, segons la mateixa Gallart, integrar a Beniarbeig al Sonafilm, servirà per «poder oferir una actuació diferent i de qualitat, però també per a reforçar els vincles entre els pobles de la comarca a través de la cultura».

En aquesta sisena edició, junt a Beniarbeig, també estaran presents com a organitzadors els municipis de Calp, Dénia, Ondara i Teulada, als que a més, cal sumar el patrocini de diverses empreses de la comarca. Quant a la present edició del festival, segons el seu director, el també beniarbegí Javier Gil Pérez, «se seguirà apostant per una programació variada, i on cada municipi acull un tipus d’acte, sempre sota el binomi música i cinema». És per això que en Dénia hi haurà trobades amb els compositors, en Teulada es treballarà amb propostes més experimentals o en Ondara tindrà lloc el concert amb l’orquestra simfònica. En el cas de Beniarbeig, segons Gil Pérez «disposant del Teatre-Auditori i del piano, no hi havia millors condicions per a fer un live concert, serà la primera volta que es fa una actuació així en el festival, i fer-ho amb Nosferatu, a part de ser tota una icona del terror, servirà per saber com es veia el cine fa un segle». Una cita per a la que es comptarà amb Jorge Gil Zulueta, doctor en musicologia, pianista refent en l’acompanyament de cine mut i amb un extens bagatge com a gestor cultural, compositor, docent i investigador.

Des de 2019, el Sonafilm ha vingut celebrant-se de forma ininterrompuda, integrant any rere any a més poblacions de la Marina Alta. Amb aquesta ampliació geogràfica, s’ha ampliat també el calendari a tots els caps de setmana d’agost, ja que anteriorment la programació només tenia lloc durant l’última setmana. Amb això es continua apostant pel component local i valencià com a marca distintiva del festival. Amb una orquestra simfònica composta íntegrament per músics professionals valencians i amb la col·laboració dels cors de la Universitat Politècnica de València i de l’escola de música CODA de Gata de Gorgos.

Tant per a consultar la programació completa, com per a l’adquisició de les entrades, es pot fer a través de https://www.sonafilm.es/ En el cas de l’actuació de Beniarbeig, les entrades (10€) poden adquirir-se a l’ajuntament dilluns i dimecres d’11:30 a 13:30 i dijous de 18:30 a 19:30. També poden fer-se reserves a través de missatges de Whatsapp al 690251516.

Et pot interessar:

Skip to content